Thursday, February 18, 2016

Cancer and Acid ကင်ဆာနဲ့ အက်စစ်

          ကင္ဆာေရာဂါရဲ့ အေၾကာင္းရင္းကို ရွာေဖြေတြ႕ရွိခဲ့တဲ့ နိုဘယ္လ္ဆုရွင္ Dr. Otto H Warburg က ကင္ဆာဟာ အဓိကအားျဖင့္ ေအာက္စီဂ်င္ ျပတ္လတ္လို႔ ျဖစ္ရတာလို႔ ဆိုတယ္။  ေအာက္စီဂ်င္ျပတ္ေတာ့ ကိုယ္ခႏၶာမွာ အက္စစ္မ်ားလာတယ္။ Dr. Warburg က ကင္ဆာဆဲလ္ေတြဟာ anaerobic (ေအာက္စီဂ်င္ကို မစုပ္ယူဘူး) လို႔လည္း ေတြ႕ရွိခဲ့တယ္။ ေအာက္စီဂ်င္မ်ားရင္ မရွင္သန္နိုင္ဘူး။

သာမန္ဆဲလ္အားလုံးဟာ ေအာက္စီဂ်င္ လိုၾကတယ္။ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကေတာ့ ေအာက္စီဂ်င္ မလိုဘဲ ရွင္သန္နိုင္တယ္။ ဆဲလ္ထဲမွာ ေအာက္စီဂ်င္ ၃၅%၊ ၄၈ နာရီၾကာေအာင္ ျပတ္လပ္လာရင္ ကင္ဆာ ျဖစ္လာနိုင္တယ္။

ကိုယ္ခႏၶာရဲ့ pH levels ကို ထိန္းဖို႔ရာ အစားအစာက အဓိကက်ပါတယ္။

PH balance, PH မၽွေျခဆိုတာ ကိုယ္ခႏၶာတေလၽွာက္လုံးမွာရွိတဲ့ ဆဲလ္နဲ႔ အရည္မွန္သမၽွမွာ အက္စစ္နဲ႔ အယ္လ္ကာလိုင္း အခ်ိဳးမၽွတာကို ေခၚတယ္။ ေသြးရဲ့ pH levels ဟာ အယ္လ္ကာလိုင္း level 7.365 ရွိမွ အသက္ရွင္နိုင္ပါတယ္။ အစားအေသာက္ထဲမွာ ဓါတုပစၥည္း နဲ႔ သၾကား၊ အေရာင္ခၽြတ္ထားတဲ့ အေစ့အႏွံ၊ မ်ိဳးရိုးဗီဇျပဳျပင္ထားတဲ့ အသားငါးေတြေၾကာင့္ အက္စစ္မ်ားေနနိုင္ပါတယ္။ ဒါက အက္စစ္မၽွေၿခ ပ်က္ေစပါတယ္။ မၽွေျခပ်က္ရင္ ဆဲလ္ေတြ အလုပ္လုပ္ပုံကို ထိခိုက္ေစတယ္။ အက္စစ္မ်ားတာ ၾကာလာရင္ ကင္ဆာ၊ ႏွလုံးေသြးေၾကာ၊ ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ၊ အရိုးပြနဲ႔ ရင္ထဲပူေလာင္တဲ့ ေရာဂါေတြ ျဖစ္တတ္ပါတယ္။ အက္စစ္မ်ားတာ ၾကာရင္ အိုမင္းရင့္ေရာ္ လာမယ္။ Robert O. Young က သူ႔ရဲ့စာအုပ္ The pH Miracle မွာ က်မ္းမာေရးျပသနာ အမ်ားစုဟာ အက္စစ္မ်ားလို႔ ျဖစ္ရတယ္လို႔ ဆိုတယ္။ ကပ္ပါးေတြ၊ မေကာင္းတဲ့ ဘက္တီးရီးယားေတြ၊ ဗိုင္းရပ္စ္ေတြက အက္စစ္မ်ားရင္ ျမန္ျမန္ႀကီးထြားၾကလို႔ ျဖစ္တယ္။ ဒါေပမယ့္ အယ္လ္ကာလိုင္းကေတာ့ ဘက္တီးရီးယားနဲ႔ တျခားအရာေတြကို ထိန္းထားနိုင္တယ္။

ဒါေၾကာင့္ pH balance - pH မၽွေျခကို ထိန္းျခင္းဟာ က်န္းမာေရးအတြက္ အေရးပါပါတယ္။
(LIVING TRADITIONALLY မွ)